Om antwoorden te vinden op vragen die zich aandienden tijdens het behandelen van patiënten ben ik verschillende opleidingen gaan volgen. Het waren zowel opleidingen in het verlengde van de kinesitherapie als opleidingen die daarbuiten vielen. En bij die laatste was het in de eerste instantie niet de bedoeling om als specialist ter zake te kunnen handelen maar eerder om problemen buiten mijn eigen vakgebied sneller te kunnen detecteren en de juiste personen kunnen in te schakelen om het probleem aan te pakken.

Tijdens die opleidingen ben ik mensen tegengekomen die zich wel specialist ter zake mogen noemen. Hierdoor ontstonden zeer interessante interdisciplinaire discussies. Want een probleem benaderen vanuit meerdere standpunten geeft meer kans op slagen dan het te bekijken vanuit 1 vakgebied of 1 visie.

Een van die personen is Marlies Kikken. Zij stelt zich als volgt voor:

Ik ben geboren in 1956 en heb in 1977 de Opleiding Diëtetiek in Heerlen met een diploma cum laude afgerond.

Sindsdien ben ik als Diëtiste werkzaam geweest in diverse organisaties zoals zorgcentra , thuiszorg en heb ik de mogelijkheid gehad om mij in vele onderdelen van mijn vak te bekwamen en te verdiepen.

In 2001 heb ik besloten om als zelfstandig Diëtiste een eigen praktijk te starten en na verloop van tijd ben ik weer gaan studeren. De vraag naar de oorzaak van een probleem of klacht heeft mij altijd geboeid. Nadat ik de eenjarige basisopleiding Orthomoleculaire Geneeskunde met een examen en diploma afrondde ben ik als Orthomoleculair Therapeute aan de tweejarige opleiding kPNI (klinische Psycho Neuro Immunologie) begonnen die ik in 2011 met een examen en diploma afsloot.

Parallel hieraan heeft mijn persoonlijke ontwikkeling mij sinds 1989 naar opleidingen en cursussen zoals o.a. Opleiding Healing/Reading te Utrecht (Centrum voor Intuitie en Leven) en jaartraining Zijns Georiënteerde Psychotherapie geleid. Vele jaren van cursussen- workshops en seminars volgden.

Mijn wens om wetenschappelijke inzichten met energetisch werk te combineren heb ik in 2011 kunnen realiseren.

Elke dag ervaar ik als een uitdaging om samen met mijn cliënten te kijken naar de klachten-problemen en de oplossingen die ik kan bieden.

 

mens is voeding
leven is evenwicht
kijk voorbij ziekte en gezondheid
klachten zijn symptomen van disbalans
en pakketjes informatie over onszelf
 
Beide zijn we ervan overtuigd dat de basis van de gezondheid zijn oorsprong vindt in de darm. (a leaky gut is a leaky brain) en dat er tegenwoordig nog veel te weinig rekening mee gehouden wordt.
Vanuit het standpunt "meten is weten" werken we samen met het labo Analytic van RP vitamino. Zij voeren doorgedreven stoelgang - en andere onderzoeken uit die ons een duidelijker beeld kunnen geven van welke processen er zich in het lichaam afspelen.
Als ik in mijn anamnese het gevoel krijg dat er meer aan de hand is dan enkel een puur locomotorisch probleem dan kan ik, in samenspraak met de patiënt,  Marlies inschakelen om de patiënt te begeleiden.
Samen overleggen we het plan van aanpak en indien nodig zijn de testmaterialen voor de onderzoeken voorradig in de praktijk. De resultaten worden, indien gewenst, samen besproken.
Er kunnen dan 2 complementaire behandelingen simultaan opgestart worden.
 
St. Paulusstraat 28
6291 AN Vaals
Tel. 043 30 63 617043 30 63 617
e-mail: moc.nekkikseilram@moklew
www.welkom.marlieskikken.com
Dinsdag t/m donderdag van 09:30 uur tot 17:00 uur
Vrijdag van 09:30 uur tot 12:00 uur en volgens afspraak.